Opg Kuzmanović

Proizvodi

Rakija budi emocije, pomaže nam da zaboravimo, ali i da se veselimo. Pomaže u prevladavanju fizičkih i psihičkih napora, vraća boju u obraze i prati nas kroz život iz generacije u generaciju!

Piti je treba pametno i mudro, vladati njome kako ne bi ona vladala nama. Zato uživajte u ovom napitku, zlatnim kapljama voća i uzmite od nje ono najbolje.

OPG Kuzmanović Vam može ponuditi kvalitetne rakije u koje smo uložili puno truda, ljubavi i znanja sa željom da pijući ju budete veseli i zdravi!

Rakije OPG-a Kuzmanović proizvode se od prirodno uzgojenog voća dozrelog na suncu do svoje pune slatkoće. Sve voće uzgojeno je u kraju poznatom po stoljetnoj tradiciji uzgoja voća i proizvodnje vina i rakije. Bere se ručno, na način da se s plodova uklone peteljke, kako bi buduća rakija poprimila čarobni omamljujući miris.

Napravljena destilacijom domaćih šljiva. Kristalno je bistra i transparentna, prijatnog i profinjenog mirisa kojim dominira tipična nota zrele šljive. Na okusu je moćna, suha i topla. Idealno ju je poslužiti kao digestive, ohlađenu na 8 – 10°C i bez leda.

Obitelj Kuzmanović izrađuje ga po tradicionalnoj recepturi, što znači da u okusu pelina dodaju različite ljekovite biljke koje su obiteljska tajna. Uz pelin, razne ljekovite biljke obogaćuju ovaj liker specifičnom aromom i ugodnim, osvježavajućim mirisom. Najbolje ga je konzumirati rashlađenog, kao aperitiv ili digestiv. Odličan je u kombinaciji sa ledom i limunom.

Medica je još jedna u nizu tradicionalnih rakija našega područja, a pripremamo je na bazi destilata tropice, tromjesečnim taloženjem kestenovog meda. Krasne je medeno žute boje, bistra i gusta, privlačnog i dopadljivog mirisa na kojemu dominira nota kestenovog meda, praćena notom bijelog cvijeća i zrele breskve. Finoga je poluslatkog okusa, zaokružena i posebno šarmantna. Medicu preporučamo poslužiti kao aperitiv, ohlađenu na 8 – 10°C, bez leda.

Travarica Kuzmanović dobivena je aromatiziranjem tropovice i odabranog začinskog bilja. Macerat dobiven od aromatičnog bilja daje travarici jedinstven i bogat okus. Relativno je blagog okusa, zelenkasto-žute boje. Preporučena temperatura posluživanja je 8 – 10°C. Idealna za posluživanje kao digestiv, bez leda i dobro ohlađena. 

Orahovac Kuzmanović koji se priprema tradicionalnim načinom maceriranja nedozrelih zelenih plodova oraha. Uz dobro poznata ljekovita svojstva orahovac očarava bogatstvom orašaste arome. Blago oporog okusa, tamne boje s nagovještajem egzotike idealan je i dobro rashlađen, poslužen kao aperitiv ili digestiv.

Liker od „Smokovača“ proizveden je od „rajskog voća“ – smokve. Nakon što su ubrane, smokve se suše na suncu. . Nakon sušenja, suhe smokve stavljaju se na maceraciju u rakiju. Poslije 6 mjeseci maceracije u rakiji, macerat se odvaja i stavlja na taloženje, a ostatak suhih smokava se destilira. Nakon destilacije, dobivena rakija i macerat se miješaju sa ostalim sastojcima i dobiva se potpuno prirodni liker kakav su proizvodili od davnina. Punog okusa, izražene arome, konzumira se ledeno ohlađen u ledeno ohlađenim čašama.

Kuzmanović Višenjac dobiven je kontroliranom fermentacijom i dvostrukom destilacijom zrelih plodova starih sorte višanja. Svrstava se u najplemenitije voćne rakije i kao takva predstavlja raritet i delikatesu. Opojne rubin crvene boje, bogate arome i raskošnog mirisa garantira punoću okusa koji ispunjava vaša osjetila.